Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Усвојен буџет ГО Лазаревац за 2021. годину

Објављено:

Одборници Скупштине градске општине Лазаревац на данас одржаној седници усвојили су Одлуку о буџету ГО Лазаревац за наредну 2021. годину. Образлажући пред одборницима предлог буџета за 2021. годину председник ГО Лазаревац Бојан Стевић је истакао да ће Лазаревац у наредној години бити једно велико градилиште и поред чињенице што ће буџет за наредну годину за 20 процената бити мањи у односу на усвојени буџет из 2020. године. Он је овом приликом најавио реализацију бројних капиталних пројеката који ће бити почети и у добром делу релизовани у 2021. години, а који ће бити финансирани из различитих извора, средстава Града Београда, различитих министарстава, али и путем јавних позива и конкурса које расписују разне институције.

„Буџет је такав какав је, на нама је да се боримо за сваки додатни динар из других извора. Због тога нам је важно да имамо готове пројекте са којима ћемо конкурисати за додатна средства и због чега смо и у овој години издвојили значајна средстава за израду пројекатне документације, чији нам је недостатак до сада правио проблеме“, казао је Стевић.

Поред Одлуке о буџету одборници су данас именовали и новог Члана Већа ГО Лазаревац. Уместо недавно преминулог члана Милоја Живановића, за новог члана Већа именован је Ненад Живојиновић.

Скупштина је данас функције разрешила старе, а затим и именовала нове чланове надзорних и управних одбора општинских установа и то Центра за културу, Првог приградског позоришта, и Туристичке организације Лазаревац. У наставку данашње седнице, која је и последња у овој години изабрани су и чланови две скупштинске комисије и то: Комисије за прописе и Комисије за представке и жалбе, као о чланови два Савета Скупштине ГО Лазаревац и то: Савета за комуналне делатности и заштиту животне средине и Савета за буџет и финансије.

Председник Скупштине ГО Лазаревац Бојан Синђелић после седнице је навео да је и поред чињенице да је усвојени буџет за наредну годину за 20 процената мањи у односу на претходни, он у суштини развојни и да ће се највећи део средстава употребити за развој инфраструктуре.

„За нама је 2020. година која је била тешка за све нас и надам се да је пред нама година која ће бити боља. Најважније је да сачувамо здравље људи, а након тога и да засучемо рукаве пре свега ми овде у општини и да пробамо да грађанима општине Лазаревац обезбедимо боље услове за живот“, казао је Синђелић који је ову прилику искористио да свим грађанима честита предстојеће новогодишње и божићне празнике.


Fotografije