Питајте председника

Вести
02 February 2018

Отворена Канцеларија за пољопривреду

ГО Лазаревац отворила је данас Канцеларију за пољопривреду у Карађорђевој улици (зграда социјалног), у којој ће сви заинтересовани пољопривредни произвођачи моћи да се информишу о актуелностима у овој области.

Отварању Канцеларије присуствовао је градски секретар за привреду Милинко Величковић са својим сарадницима, који је овом приликом похвалио рад и резултате општинског руководства у домену пољопривреде.

„Град Београд пољопривреду је схватио као важан чинилац развоја, тако да смо наменске субвенције за пољопривреду повећавали из године у годину. Ове године из градске касе за субвенције је опредељено 180 милиона динара. Делићемо прикључне машине, а оно што је ново, а из области сточарства, јесу уматичене козе и овце.

Ту су наравно и набавка кошница и опреме за мед, с тим што је прошле године било опредељено осам, а ове двадесет милиона динара. За повртарство и ратарство опредељено је 55 милиона динара, као и за пластенике, противградне мреже и системе за заливање.“

Председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић рекао је овом приликом да је простор у згради општине намењен за област пољопривреде постао мали што је и довело до отварања Канцеларије за пољопривреду.

„Имамо много заинтересованих пољопривредних произвођача који желе да чују савет, обрате се за помоћ или желе да конкуришу код Града или општине за субвенције у пољопривреди. То је доказ да смо последњих година добро радили на развоју пољопривреде на нашој територији. Канцеларија се налази на атрактивној локацији где је сви пољопривредници из наше општине на једном месту могу да се информишу у комфорном простору, поразговарају и консултују се са инжењерима, добију све смернице како најлакше и најбрже могу да остваре подстицаје које дају Република, Град и ГО Лазаревац. Изузетно сам срећан и задовољан што добро напредујемо у правцу развоја пољопривреде, пре свега зато што јужни делови општине који нису обухваћени рударским радовима, могу да се развијају у том правцу, а све са циљем да се наши грађани или самозапосле или запосле на неким пољопривредним газдинствима и тиме остваре приходе за себе и своју породицу.“

Члан већа ГО Лазаревац задужен за област пољопривреде Ненад Бачанац каже да отварањем Канцеларије за пољопривреду градска општина Лазаревац још једном потврђује да је сервис грађанима.

„Хтели смо отварањем ове канцеларије да нашим пољопривредницима приближимо све видове подстицаја и омогућимо им лакше аплицирање. Свакок радног дана од 8 до 14 часова имаће на располагању пољопривредне инжињере, који ће им помоћи не само у области аплицирања, већ и у области пројектовања.

Канцеларија за пољопривреду налази се у Карађорђевој улици у тзв. згради социјалног. Сви заинтересовани пољопривредни произвођачи могу се информисати путем телефона 011-8126-991.