Питајте председника

Вести
04 October 2017

Лазаревчани у посети Врњачкој Бањи

У оквиру активности које градска општина Лазаревац организује посредством Савета за треће доба Већа ГО Лазаревац данас је преко 200 лазаревачких пензионера обишло Врњачку Бању и Манастир Жичу. У склопу ове активности делегација ГО Лазаревац, коју су сачињавали председник Бојан Синђелић, његов заменик Милоје Живановић, председник Скупштине Томислав Рикановић и чланови Већа Катарина Марковић и Ненад Бачанац, данас је била у званичној посети руководству општине Врњачка Бања. Тема данашње посете била је побољшање међуопштинске сарадње као и могућа сарадња на пројектима из области туризма. Поред руководстава две општине састанку је присуствовао и државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Бојан Стевић.

“Мени је велико задовољство што могу као државни секретар да присуствујем једном оваквом заједничком састанку између две општине, општине Врњачка Бања и општине Лазаревац што је добар показатељ да две општине или више општина могу заједно да се договоре око међуопштинске сарадње, у овом случају у области турузма, а све у циљу побољшања услова квалитета живота својих грађана”, рекао је Стевић  након састанка који је одржан у градској кући у Врњачкој Бањи и том приликом додао да су теме данашњих разговора били пројекти које финансира Влада Републике Србије преко ресорних министарстава, Европска унија, као и невладине организације у области туризма.

Добродишлицу представницима ГО Лазаревац у Врњачкој Бањи пожелео је заменик председника општине Иван Џатић. “Ми смо увек на располагању да поделимо савете и искуства свима који их од нас затраже, као што сте ви учинили данас и сматрам да је ово прави пример добре сарадње, а све у циљу побољшања живота и стандарда наших грађана”, рекао је Џатић, који је навео да Врњачка Бања сваке године бележи велики раст у броју ноћења и у овом тренутку представља центар континенталног туризма у Србији.

На срдачном пријему у име делегације ГО Лазаревац домаћинима се захвалио председник општине Бојан Синђелић. “Ми смо на почетку свог мандата обећали својим грађанима да ћемо покушати да Лазаревац покренемо у једном другом правцу, не само индустријског развоја, већ и у другим гранама, попут туризма за који Лазаревац има потенцијал”, казао је Синђелић који се захвалио државном секретару и руководству Врњачке Бање на овом састанку и навео да је Врњачка Бања лидер туризма у Србији.

“Дугогодишње искуство Врњачке Бање у области туризма је нешто што и општини Лазаревац може бити од велике користи у наредном периоду”, казао је председник ГО Лазаревац.

Након састанка у згради општине Врњачка Бања руководства двеју општина у друштву државног секретара Бојана Стевића наставили су дружење са лазаревачким пензионерима.