Питајте председника

Вести
03 June 2015

Обновљен дистрибутивни пункт народне кухиње у Лазаревцу

Градски Секретаријат за социјалну заштиту релизује пројекат обнове народних кухиња у поплављеним подручјима. Уз помоћ средстава из донације „Финдоместик груп“ и организације „Кер Интернешнал“, у износу од 6.456 евра, обновљени су пунктови у општинама Гроцка, Обреновац и Лазаревац.

Циљ пројекта је да се унапреди и стандардизује услуга расподеле оброка у народним кухињама, што подразумева обезбеђивање адекватних дистрибутивних места где се врши расподела оброка. Према последњим подацима лазаревачког  Центра за социјални рад, у Лазаревцу у овом тренутку право на бесплатан оброк у народној кухињи остварује 506 наших најсиромашнијих суграђана. Бесплатан оброк обезбеђује се једном дневно, на 12 дистрибутивних пунктова.

Обновљени пункт народне кухиње у Лазаревцу данас су посетили Наташа Станисављевић, секретарка за социјалну заштиту, Весна Јовановић, представница хуманитарне организације Кер Интернешнал, Владимир Илић, директор Градског центра за социјални рад и Бојан Стевић, заменик председника ГО Лазаревац.